De Ziua Mondială a Salubrizării, autoritățile îndeamnă cetățenii să desfășoare acțiuni de salubrizare în comunități

  • 24 Septembrie 08:22
De Ziua Mondială a Salubrizării, autoritățile îndeamnă cetățenii să desfășoare acțiuni de salubrizare în comunități

Astăziu, 24 septembrie, când este marcată Ziua Mondială a Salubrizării, Ministerul Mediului al Republicii Moldova îndeamnă cetățenii să participe la acțiuni de salubrizare în perioada 23-29 septembrie, pe întreg teritoriul țării.

Inițiativa subliniază importanța reducerii deșeurilor și a practicilor de reciclare pentru protejarea mediului înconjurător. Dacă fiecare dintre noi ar produce mai puține deșeuri și s-ar implica în acțiuni de salubrizare, vom avea comunități mai curate și mai confortabile”, menționează Ministerul Mediului într-un comunicat de presă.

Așadar, toți cetățenii sunt încurajați să participe la campania de salubrizare în orice regiune a țării, împreună cu familia, prietenii sau vecinii, pentru a face curățenie în pădurile din localitate, în parcuri, pe străzi sau în apropierea casei. Sticlele din plastic, pungile, hârtiile și alte tipuri de deșeuri solide poluează în mod continuu solul, aerul și apa, iar fiecare sac de deșeuri colectat reprezintă un pas spre un viitor sustenabil și sănătos.  

Ziua Mondială a Salubrizării este marcată anual pentru a încuraja comunitățile să se implice în activități de curățare și are ca scop creșterea gradului de conștientizare în rândul populației cu privire la problemele de mediu și importanța unui management corect al deșeurilor pentru un mediu mai curat.  

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:94 %
Vint:0,51 m/s
Wed
20
Thu
20
Fri
22
Sat
22
Sun
20
Arhivă Radio Chișinău