De Ziua Independenței, în PMAN va fi organizat un concert folcloric de excepție

  • 25 August 2023 11:09
De Ziua Independenței, în PMAN va fi organizat un concert folcloric de excepție

Pe lângă activitățile artistice anunțate anterior, de Ziua Independenței în Piața Marii Adunări Naționale va fi organizat și un concert folcloric de excepție, transmite IPN.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, precizează că, începând cu ora 16.00, timp de două ore, în Piața Marii Adunări Naționale, vor evolua orchestre de fanfară din diferite regiuni ale țării, colective folclorice și ansambluri de dansuri populare.

De la ora 18.00, va începe un spectacol coregrafic deosebit, care va fi prezentat de Baletul Național „Joc”, colectiv emerit din Republica Moldova, laureat al concursurilor republicane și internaționale.

Pe 27 august, când se împlinesc 32 de ani de la proclamarea Independenței Republicii Moldova, în capitală vor avea loc mai multe evenimente cultural-artistice. Programul festivităților va începe cu depuneri de flori la monumentele domnitorului Ștefan cel Mare și „Maica îndurerată”. Ceremonia de inaugurare a Sărbătorii Naționale „Ziua Independenței Republicii Moldova” va începe în Piața Marii Adunări Naționale, la ora 10.00, cu participarea conducerii țării. Pe parcursul zilei, în Piața Marii Adunări Naționale vor avea loc recitaluri susținute de Orchestra Prezidențială a Republicii Moldova, Orchestra-model a Inspectoratului General de Carabinieri și Fanfara Poliției de Frontieră.

Între 12.00 și 16.00, în spațiul verde din spatele Casei Guvernului, va fi organizat evenimentul „De vorbă cu cetățenii”, în cadrul căruia prim-ministrul Dorin Recean, membrii cabinetului de miniștri și șefii agențiilor de stat vor discuta cu cetățenii despre programele guvernamentale și importanța implicării fiecăruia în dezvoltarea unui stat prosper.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:1,54 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
12
Thu
8
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău