De Ziua Europei, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află la Kiev

  • 09 Mai 2023 16:55
De Ziua Europei, șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, se află la Kiev

Șefa Comisiei Europene afirmă că Ucraina este cel mai potrivit loc de a sărbători Ziua Europei, în condițiile în care Kievul apără în fața agresiunii Rusiei toate valorile pe care este clădită Uniunea Europeană, valorile democrației. Ursula von der Leyen spune că Rusia a eșuat în demersul său tocmai pentru că nu a luat în calcul aceste valori pe care poporul ucrainean și le asumă liber. Dincolo de curajul dovedit de poporul său, Ucraina se poate baza în continuare pe tot sprijinul militar, financiar și politic al Europei, scrie Radio Chișinău.

 Mai mult, Rusia este acum în pragul de a fi pusă sub presiune economică de cel de-al 11-lea pachet de sancțiuni care vor slăbi mașinăria de război a Moscovei.

Ursula von der Leyen: „Sancțiunile dau rezultate și, spre exemplu, am redus importurile din Rusia cu două treimi. Astfel, am tăiat pârghiile de finanțare ale războiului Moscovei. Vinerea trecută, Comisia a adoptat cel de-al 11-lea pachet de sancțiuni, care se axează pe prevenirea și blocarea încercărilor de a ocoli sancțiunile impuse până acum. Recent, am văzut intensificarea unor exporturi din țările europene către țări terțe, iar de acolo aceste produse ajungeau în Rusia. O dată cu al 11-lea pachet de sancțiuni, acest lucru nu va mai fi posibil, pentru că vor fi interzise aceste exporturi”.

Ursula von der Leyen a spus că după cel de-Al Doilea Război Mondial, Uniunea Europeană a avut pace timp de 73 de ani. La fel, spune ea, Ucraina va obține această pace, pentru că Uniunea Europeană este construcția politică ce face posibile aceste idealuri.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
11,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău