De unde și când ar fi obținut Reniță fragmentul video de la întâlnirea lui Dodon cu Plahotniuc (ZdG)

  • 18 Mai 2020 18:03
De unde și când ar fi obținut Reniță fragmentul video de la întâlnirea lui Dodon cu Plahotniuc (ZdG)

Deputatul Iurie Reniță a declarat pentru Ziarul de Gardă că imaginile video de la întâlnirea președintelui Igor Dodon cu fostul lider PDM, Vlad Plahotniuc i-au fost transmise „zilele trecute” în „lădița poștală de la Parlament”.

Potrivit sursei citate, referitor la insinuările privind relația cu Plahotniuc, care l-ar folosi, potrivit lui Dodon, drept „instrument politic și de manipulare”, deputatul Platformei DA spune că ar fi „aberații”, iar pe fostul lider al PDM l-a văzut doar o dată, la ședința Legislativului și nu vrea să-l cunoască, adăugând că „Plahotniuc, împreună cu gașca lui de corupți, a fost persoana care m-a revocat de la Bruxelles din funcția de ambasador”.

În ceea ce privește comunicatul Procuraturii Generale după publicarea imaginilor, Iurie Reniță susține că instituția nu are nu are dreptul să comenteze declarațiile politicienilor și că el a spus că va face o adresă către Procuratură în legătură cu acest caz. 

„Reacția lor că îmi fac PR este eronată și denotă că este influențată politic și se tem de Dodon”, a declarat Iurie Reniță pentru ZdG, menționând că nu intenționează să „substituie” PG, care ar trebui să verifice informațiile.

Amintim că în imaginile video Vlad Plahotniuc îi dă lui Igor Dodon o pungă despre care deputatul spune că s-ar afla bani pentru finanțarea PSRM. Igor Dodon a negat acest lucru, sugerând că Iurie Reniță ar acționa la comanda lui Vlad Plahotniuc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău