De teama unui posibil război, cea mai mare companie aeriană din Ucraina își evacuează avioanele de la Kiev

  • 14 Februarie 2022 19:02
De teama unui posibil război, cea mai mare companie aeriană din Ucraina își evacuează avioanele de la Kiev

Ukraine International Airlines a fost somată de companiile de asigurări să-și evacueze toate aeronavele de pe teritoriul Ucrainei, din cauza tensiunilor de la graniță. În caz contrar, companiile de asigurări vor întrerupe contractele.

UIA a primit o somație oficială din partea asiguratorilor prin care au fost anunțată că asigurările nu mai sunt valabile pe teritoriul ucrainean. Până acum, cinci avioane tip Boeing și-au luat zborul spre Spania, iar alte două au fost trimise în Belgrad. Conform site-ului oficial, compania aeriană are 20 de aparate de zbor, de diferite dimensiuni., transmite DIGI24.

Într-un comunicat oficial, compania de la Kiev a venit cu mai multe clarificări: „Din cauza tensiunilor și situației politice externe, am luat decizia de a scoate din Ucraina cinci avioane tip Boeing 737-800. Acestea au fost trimise pe aeroportul Castellon din Spania. Alte două aeronave au fost trimise pentru revizia periodică a motoarelor în Belgrad, Serbia.” În același comunicat, oficialii mai anunță că depun eforturi pentru a putea renegocia cu asiguratorii, în timp ce încearcă să găsească soluții cu Ministerul Infrastructurii din Ucraina, dar și cu ajutorul Serviciului Avia de Stat. Compania a mai anunțat că toți pasagerii care sunt afectați de această decizie pot să-și schimbe datele biletelor cumpărate anterior. 

Decizia celei mai mari companii aeriene de la Kiev vine după ce mai mulți operatori aerieni europeni au refuzat să mai tranziteze spațiul aerian ucrainean. Într-un efort nemaivăzut de a încerca să convingă europenii că cerul ucrainean este sigur, guvernul ucrainean a alocat jumătate de miliard de dolari pentru a încerca să convingă companiile aeriene să nu ocolească țara. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău