De sărbători, populația este îndemnată să cumpere produse alimentare doar din locurile autorizate

  • 24 Decembrie 2016 11:04
De sărbători, populația este îndemnată să cumpere produse alimentare doar din locurile autorizate

În preajma sărbătorilor de iarnă, populația este îndemnată să cumpere produse alimentare doar din locurile autorizate. Organele de resort au anunțat că își vor intensifica controlul asupra respectării regulilor de păstrare și comercializare a mărfurilor de larg consum, transmite IPN.

Potrivit șefului Direcției de supraveghere a comerțului din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Sergiu Sârghi, oamenii trebuie să acorde o atenție deosebită la vitrinele frigorifice în care sunt păstrate produsele alimentare, la ambalaje și etichete. ANSA atestă o frecvență mai mare de contrafacere a produselor comparativ cu anii precedenți. Când aleg carne, consumatorii sunt îndemnați să verifice și ștampila care atestă controlul sanitar-veterinar. 

Șeful Direcției de investigare a fraudelor economice din cadrul Inspectoratului Național de Investigații, Andrei Bahuș, a declarat că, în ajunul sărbătorilor, se majorează substanțial fluxul de mărfuri și produse alimentare comercializate, care nu întotdeauna au acte de proveniență și nu întotdeauna corespund calității stabilite. 

 
O problemă majoră o constituie produsele pirotehnice, care necesită o atenție deosebită la transportare, depozitare, dar și utilizare.  Se impune respectarea cu strictețe a unor reguli  de securitate. „În acest context, recomandăm să achiziționați produse pirotehnice doar în unitățile comerciale licențiate, fapt care garantează calitatea lor, dar și să respectați cu strictețe regulile de utilizare a acestora”, a spus Andrei Bahuș.

Poliția și reprezentanții Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, Agenției pentru Protecția Consumatorului vor întreprinde o serie de acțiuni pentru depistarea cazurilor de contrafacere a produselor alimentare, mărfurilor industriale, articolelor pirotehnice, fapt care prejudiciază interesele economice ale statului și pune în pericol viața și sănătatea consumatorilor.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:30 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău