De sâmbătă, masca nu va mai fi obligatorie în Danemarca

  • 13 August 2021 12:35
De sâmbătă, masca nu va mai fi obligatorie în Danemarca

Gata cu măștile în Danemarca: Ministerul Transporturilor a anunțat vineri că elimină obligația de a le purta în mijloacele de transport în comun, singurul loc în care mai erau obligatorii, ca urmare a relaxării normelor de distanțare socială, informează France Presse, potrivit Agerpres.

''Suntem acum într-o situație (...) în care o mare parte din populație este vaccinată și ne întoarcem la o viață de zi cu zi mai normală. Acest lucru înseamnă că ne putem lua adio de la măști în autobuze, trenuri și metrou'', a declarat ministrul transporturilor, Benny Engelbrecht, citat într-un comunicat.

Obligația, introdusă la 22 august 2020, va dispărea începând de sâmbătă, 14 august. Inițial, era programată să fie ridicată la 1 septembrie.

Miercuri, autoritățile sanitare din regatul scandinav de 5,8 milioane de locuitori, care înregistrează aproximativ 1.000 de noi infecții pe zi, își atenuaseră recomandările de distanțare socială, argumentând că acoperirea vaccinală este ridicată (peste 60% din populație).

''Acum avem un bun control al infecției în întreaga societate, deoarece mulți oameni au acceptat oferta de vaccinare. Prin urmare, putem adapta recomandările de prevenție astfel încât oamenii să își poată menține o viață de zi cu zi normală, respectând în același timp principiul prevenției'', a explicat directorul adjunct al Agenției Naționale de Sănătate, Helene Bilsted Probst, într-un comunicat.

Cu toate acestea, purtarea măștii rămâne în vigoare în avioanele și aeroporturile din țară, unde se aplică normele internaționale de transport aerian.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:70 %
Vint:3,6 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
12
Sat
14
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău