De luni, elevii din Chișinău revin la ore cu prezență fizică

  • 03 Februarie 2022 15:32
De luni, elevii din Chișinău revin la ore cu prezență fizică

De luni, 7 februarie, elevii din instituțiile de învățământ din capitală se întorc la școală. Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe comune a Comisiei municipale Extraordinare de Sănătate Publică și Comisiei pentru Situații Excepționale. Membrii comisiilor au votat unanim, transmite IPN.

„Specialiștii ne comunică că avem o descreșterea a cazurilor de COVID depistate zilnic, inclusiv la copii. Situația se stabilizează și nu sunt cazuri grave și extrem de grave în instituțiile medicale municipale. Conform datelor statistice, avem mai puține cazuri raportate la numărul total de populație decât în alte țări”, scrie Ion Ceban, primarul capitalei, într-o postare pe Facebook.

Un alt subiect discutat în cadrul comisiilor a fost cel cu privire la banii suplimentari pe care municipalitatea trebuie să îi achite din buget în urma scumpirilor la gaz, benzină, motorină, dar și la unele servicii. „Este vorba de circa 300 de milioane de lei, bani care nu au fost prevăzuți în bugetul municipal pentru anul curent. În acest sens, vom transmite Guvernului o solicitare de compensare a acestor cheltuieli, decizia fiind susținută de membrii comisiilor”, precizează Ion Ceban.

Totodată, edilul a făcut apel către membrii Congresului Autorităților Locale din Republica Moldova (CALM) să facă același lucru în numele tuturor primăriilor și să ceară executivului compensații.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:25 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău