De la începutul anului, peste 1.000 de familii din Republica Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului

  • 13 Februarie 16:03
De la începutul anului, peste 1.000 de familii din Republica Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului

De la începutul acestui an, 1.059 de familii din Republica Moldova au beneficiat de indemnizația unică la nașterea copilului în valoare de 20.000 lei, transmite Radio Chișinău.

Indemnizația unică la nașterea copilului se acordă pentru fiecare copil născut viu, inclusiv în cazul gemenilor, cu condiția că copilul a fost înregistrat la subdiviziunea competentă a Agenției Servicii Publice, a informat Ministerul Muncii și Protecției Sociale.

Plata este achitată din oficiu de Casa Națională de Asigurări Sociale, fără a fi necesară depunerea unor documente de către părinți.

De menționat că, începând cu 1 ianuarie 2024, indemnizația unică la nașterea copilului a fost majorată cu 9.068 de lei, de la 10.932 la 20.000 de lei.

„Majorarea indemnizației unice la nașterea copilului este una dintre măsurile prevăzute în Programul de activitate al Guvernului «Moldova prosperă, sigură, europeană», orientat spre susținerea familiilor și reducerea sărăciei în rândul copiilor”, a precizat sursa citată.

Potrivit informațiilor Casei Naționale de Asigurări Sociale, pe 12 februarie curent, a fost finanțată plata indemnizațiilor unice la naștere, indemnizațiilor pentru creșterea/îngrijirea copilului, indemnizațiilor pentru creșterea copiilor gemeni, indemnizațiilor paternale, dar și pensiilor și alocațiilor sociale, în  valoare  totală de 174,26 milioane lei. Pentru a ridica banii, beneficiarii se vor adresa la instituția bancară unde sunt deserviți sau la orice oficiu poștal din țară.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
7,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0,51 m/s
Mon
15
Tue
14
Wed
12
Thu
11
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău