De la începutul anului, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 5,9%

  • 29 August 2022 14:20
De la începutul anului, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 5,9%

De la începutul anului curent, numărul accidentelor rutiere a scăzut cu 5,9% față de aceeași perioadă a anului trecut. Informația a fost prezentată astăzi de către șeful Inspectoratului General al Poliției (IGP), Viorel Cernăuțeanu, în cadrul unei conferințe de presă, transmite MOLDPRES.

Potrivit conducerii IGP, în aceeași perioadă, numărul accidentelor rutiere soldate cu deces a scăzut cu 8,5%, iar numărul accidentelor rutiere soldate cu persoane traumatizate s-a micșorat cu 9%.

„Anul curent s-a caracterizat prin criza refugiaților. Ne-am confruntat cu traficul ilicit de arme, atacuri cibernetice, reținerea sau extrădarea hoților în lege, infracțiuni patrimoniale. Totodată, a crescut semnificativ numărul alertelor cu bombă”, a afirmat IG.

De asemenea, IGP a fost implicat în fluidizarea traficului rutier, în asigurarea securității și ordinii publice. S-a reușit micșorarea timpului de reacționare cu 3 minute, acesta fiind de 24 de minute. La fel, infracțiunile deosebit de grave au fost descoperite în proporție de 100%, iar delicvența juvenilă s-a micșorat cu 21%.

„Avem funcții vacante ce necesită a fi suplinite. Salariile angajaților sunt neatractive și se atestă suprasolicitarea acestora. La fel, parcul auto este deja învechit. În continuare, ne propunem îmbunătățirea procesului de activitate. Totodată, ne dorim sporirea prezenței poliției în stradă și implementarea mecanismului de documentare electronică a contravenției”, a specificat Viorel Cernăuțeanu.

În contextul începerii noului an școlar, conducerea IGP a recomandat prinților să informeze copiii despre modul de deplasare la școală și înapoi acasă. Totodată, acesta a îndemnat participanții la trafic să fie prudenți, întrucât pe traseele din țară se deplasează mijloacele de transport agricol.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
7,18
Cer senin
Umiditate:85 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău