De la începutul anului, au fost înregistrate cca 11 mii de contracte de locațiune

  • 27 Noiembrie 2020 10:35
De la începutul anului, au fost înregistrate cca 11 mii de contracte de locațiune

Circa 11 mii de contracte de locațiune au fost înregistrate la Serviciul Fiscal de Stat (SFS) în zece luni ale anului 2020, transmite MOLDPRES.

Potrivit instituției, în perioada ianuarie – octombrie, Serviciul Fiscal  a continuat măsurile de conformare și informare a persoanelor fizice care transmit în locațiune bunuri imobile cu privire la obligațiile stabilite de actele normative în vigoare privind înregistrarea contractelor de locațiune. „Urmare a acțiunilor întreprinse, au fost identificate 3 603 persoane fizice care dau în locațiune/chirie bunuri imobile”, indică SFS.

Totodată, potrivit sursei citate, pentru 347 de persoane fizice, care dau în locațiune bunuri imobile și nu s-au conformat prevederilor legale, au fost calculate suplimentar spre plată la buget: plăți de bază – 178,7 mii de lei, penalități – 8,1 mii de lei și amenzi – 56,2 mii de lei.

Astfel, în perioada respectivă, la SFS s-au înregistrat 10 766 contracte de locațiune/chirie.

Serviciul Fiscal de Stat recomandă persoanelor care oferă în chirie bunuri imobiliare să se conformeze legislației fiscale și să achite impozitul în mărime de 7% din veniturile obținute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău