De la 21 mai începe înscrierea în clasa întâi. Vor fi respinse cererile de înscriere în altă școală decât cea din districtul școlar

  • 18 Mai 2020 15:55
De la 21 mai începe înscrierea în clasa întâi. Vor fi respinse cererile de înscriere în altă școală decât cea din districtul școlar

Cererile de înscriere în clasa întâi vor fi respinse în cazul în care se solicită înscrierea în altă școală decât prevede districtul școlar sau dacă copilul nu a atins vârsta de școlarizare. Precizările în cauză făcută de către Angela Cutasevici, viceprimar al capitalei, în cadrul ședinței operative de la Primărie, transmite IPN.

Angela Cutasevici a menționat că înscrierea în clasa întâi se va realiza în regim online, în baza cererii de înscriere, a buletinului de identitate al părintelui sau al reprezentantului legal al copilului și a certificatului de naștere al copilului. Pe platforma eȘCOALĂ există tutoriale care vor ajuta părinții să depună dosarele corect.

Înscrierea copiilor în clasa întâi va fi organizată în două etape, de la 21 mai până la 19 iunie, perioadă în care va avea loc depunerea cererilor și validarea acestora și a actelor de înscriere în instituții conform districtului școlar. În cea de-a doua etapă, 22 iunie-28 august, vor fi realizate înscrierile pentru locurile rămase.

Viceprimarul a adăugat că, la momentul actual, este monitorizată și platforma eGRĂDINIȚĂ. Pentru anul 2020 au fost depuse 2982 de cereri, înmatriculați de la începutul anului au fost 1330 de copii. Săptămâna curentă au fost înregistrate 47 de cereri, dintre care 45 au fost acceptate.

Decizia de reluare a activității instituțiilor de educație timpurie va fi luată de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică. Până atunci, autoritațile poartă discuții privind pregatirea sanitară a gradinițelor și elaborarea regulilor și măsurilor de protecție în rândul personalului și părinților. Tot în această perioadă, până la 30 iunie, vor avea loc reparații în instituțiile de educație timpurie.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
12,24
Câțiva nori
Umiditate:82 %
Vint:0,51 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău