De la 1 noiembrie, microbuzele din Chișinău își schimbă itinerarele

  • 31 Octombrie 2014 19:13
De la 1 noiembrie, microbuzele din Chișinău își schimbă itinerarele

De mâine microbuzele din capitală își schimbă itinerarele. Astfel acestea nu vor mai circula prin centrul orașului, iar unele vor avea itinerare mai scurte.

Anunțul a fost făcut vineri, 31 octombrie, de către primarul, Dorin Chirtoacă, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit noului regulament al transportului public în capitală, microbuzele vor evita centrul orașului și vor circula doar pe străzile adiacente. Orarul de circulație va fi extins de la ora 6.00 la 23.00. Șoferii vor fi obligați să transporte pasagerii în limita numărului de locuri disponibile pe scaune și nu mai mult de 7 călători în picioare, să oprească doar în stații, să nu fumeze și să nu folosească telefonul mobil.

În același timp edilul nu a exclus o majorare a costului unei călătorii cu microbuzul începînd cu anul viitor, lucru discutat deja cu administratorii de rute.

”Suntem gata să revizuim taxele locale, în ceea ce privește anul 2015,  deja au mai rămas două luni, astefel încât să le venim în întîmpinare administratorilor de rute, în cazul în care într-adevăr cheltuielile lor sunt înalte și nu reușesc să facă față presiunii financiare cu tariful de trei lei, și cheltuielile pe care le au” a declarta primarul Dorin Chirtoacă

Pe de altă parte, administratorii de rute vor fi obligați să verifice o dată pe lună starea tehnică a vehiculelor, să doteze toate microbuzele cu stații GPS și să concedieze soferii nedisciplinați care vor acumula mai mult de trei abateri pe lună.

Totodată, primarul a precizat că urmează a fi discutată opțiunea de reintroducere a rutelor anulate în această vară (102, 105, 109, 110, 155, 160). Dacă administratorii acestor rute vor prezenta itinerare noi, care să nu dubleze rutele de troleibuz și autobuz, putem discuta opțiunea de a le restabili, a menționat Dorin Chirtoacă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:3,09 m/s
Mon
17
Tue
19
Wed
16
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău