De la 1 iunie, Norvegia autorizează călătoriile profesionale fără restricții către celelalte țări nordice

  • 29 Mai 2020 09:30
De la 1 iunie, Norvegia autorizează călătoriile profesionale fără restricții către celelalte țări nordice

Norvegienii care se deplasează în celelalte țări nordice din motive profesionale sau lucrătorii străini provenind din aceste state nu vor mai trebui să stea în carantină, măsura intrând în vigoare la 1 iunie, a anunțat joi guvernul norvegian, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Pentru a încetini răspândirea COVID-19, autoritățile de la Oslo le-au impus norvegienilor ce revin în țară și străinilor care trec frontiera în Norvegia să intre în carantină pentru zece zile.

Însă începând de luni, persoanele care se deplasează în scop profesional în toate țările nordice vor fi exceptate de la această obligație.

''Lucrătorii trec în mod obișnuit frontierele. Este un pas către o viață cotidiană mai normală'', a declarat ministrul norvegian al comerțului, Iselin Nybo.

Până în prezent, făceau obiectul unei excepții doar deplasările cu caracter profesional între Norvegia și Suedia și cele între Norvegia și Finlanda.

Pe de altă parte, persoanele care au fost în contact direct cu cazuri confirmate cu COVID-19 nu vor mai fi supuse unei carantine. Ele vor trebui să fie testate de două ori, la trei zile și la șapte zile după contact. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău