De la 1 iulie, Germania preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene

  • 29 Iunie 2020 08:33
De la 1 iulie, Germania preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene

De la 1 iulie, Germania preia președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene. Depășirea crizei provocate de noul coronavirus, dar și încheierea negocierilor privind ieșirea Marii Britanii din blocul comunitar sunt principalele provocări ale Germaniei, transmite Radio România Actualități.

Cel mai important capitol destinat gestionării crizei coronavirus va fi abordat încă de luna viitoare, când, în cadrul unui summit ce va avea loc la jumătatea lui iulie și la care liderii europeni vor participa fizic, urmează să fie discutat programul postpandemie pentru reconstrucția economică a UE, sub privirile atente ale cancelarului Angela Merkel.

În următoarele săptămâni, Fondul de recuperare va face obiectul unor lupte intense între capitalele europene, fiind vorba despre un plan economic și de investiții finanțat din datorii în valoare de 750 de miliarde de euro. 500 de miliarde de euro din această sumă vor fi alocate țărilor Uniunii Europene ca subvenții, restul sub formă de împrumuturi, notează RRA.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău