De ce sunt hoții de buzunare chilieni cei mai eficienți din Londra

  • 06 Aprilie 2015 07:58
 De ce sunt hoții de buzunare chilieni cei mai eficienți din Londra

Polițiștii sub acoperire dezvăluie că bandele din Chile îi vizează pe turiștii bogați pe cele mai aglomerate străzi ale capitalei.

Hoții de buzunare chilieni au ajuns cei mai eficienți hoți dintre cei care operează în centrul Londrei, conform echipajelor de poliție sub acoperire.

Bande de până la șase cilieni îi urmăresc pe cumpărătorii bogați din West End după care le fură banii și bunurile, afirmă polițiștii în civil însărcinați cu reducerea furturilor din zonă.

Într-un caz Poliția Metropolitană a reținut două femei din Chile care purtau burka, după ce fuseseră depistate că îi urmăreau pe turiștii arabi bogați din zonele Park Lane și Mayfair.

Într-o geantă găsită asupra lor s-au descoperit 130.000 de euro și 20.000 de lire sterline, alături de bijuterii din aur și cu diamante.

Zonele aglomerate din Londra destinate cumpărăturilor se dovedesc a fi o mare atracție pentru bandele de hoți de buzunare din toată lumea, dintre care se remarcă acelea din România, Algeria și Bulgaria, relatează site-ul Vice.

Însă agentul special de poliție Darren Bond, a cărui echipă monitorizează zona străzilor Oxford, Bond și Regent, a explicat site-ului că hoții de buzunare chilieni sunt aceia care "nu se joacă".

El este citat ca declarând: "Ei se bazează pe informații - nu fură de la oricine, ci doar de la turiști bogați - și operează în echipe mixte de trei până la șase persoane, adesea de vârstă mijlocie".

"Ei vor părea o familie simpatică sau un grup de oameni de afaceri, pentru a se integra în peisaj. Le permite să se plimbe prin hoteluri fără să-i întrebe nimeni nimic, să se așeze la masă și să ia micul dejun, după care să plece cu poșete și laptop-uri, etc. Sunt de asemenea greu de depistat."

El afirmă că mulți dintre ei sosesc în Marea Britanie cu o viză turistică, după care pornesc într-un "turneu european", iar poliția monitorizează constant camerele de televiziune cu circuit închis pentru a urmări bandele și recruții lor.

Bandele organizate internaționale de hoți obișnuiesc adesea să opereze pentru scurt timp la Londra, după care zboară la Madrid, Barcelona, Milano în același scop - toate acestea ca parte a măsurilor de evitare a depistării.

Bond, a cărui echipă a constatat o reducere cu 50% a furturilor în ultimul an, a declarat pentru Vice că, la nivel "anecdotic" [n.tr. - aici, cu sensul de "empiric", neconfirmat printr-o metodă general acceptată] cam 70% dintre hoții de buzunare arestați sunt români și bulgari, 10% algerieni și 5% chilieni, restul fiind localnici din Marea Britanie.
"Furtul din marile orașe este acum organizat, criminalitate internațională cu șefi de bande și ierarhie", a adăugat el.

Articol de Julian Robinson, THE DAILY MAIL
Traducere: Andrei Suba, RADOR

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:0 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău