De ce s-a prăbușit elicopterul în care era Kobe Bryant. Ultimul avertisment adresat pilotului

  • 27 Ianuarie 2020 14:30
De ce s-a prăbușit elicopterul în care era Kobe Bryant. Ultimul avertisment adresat pilotului Twitter

O înregistrare audio arată momentul în care elicopterul în care se afla Kobe Bryant pierde contactul cu serviciul de control aerian și primește un ultim avertisment chiar îaninte de impactul fatal, relatează Daily Mirror. Poliția din Los Angeles susține că accidentul a fost influențat de condițiile meteo, notează presa din SUA. Pilotul nu s-a mai putut orienta și a prăbușit aparatul de zbor, scrie Mediafax.

Departamentul de Poliție din Los Angeles atenționase asupra condițiilor nefavorabile de zbor, înainte ca elicopterul să decoleze, potrivit sursei citate.

Înregistrarea audio între serviciul de control aerian și pilot arată ultimele încercări de a ghida elicopterul.

Pillotul întreabă dacă elicopterul poate să înceapă tranzitarea, după ce solicitase "reguli de zbor la vedere" (VFR), ceea ce însemna că doar un singur aparat de zbor este permis în spațiul de trafic aerian.  

Controlul aerian întreabă pilotul dacă tranzitează în condiții de "reguli de zbor la vedere". Conversația este apoi transferată, iar pilotului i se spune să contacteze un terminal cu radar.

Comunicarea cu pilotul este întreruptă, iar elicopterul începe să piardă din altitudine. Serviciile aeriene încearcă să restabilească contacul cu elicopterul, însă nu reușesc.

Înregistrarea audio surprinde apoi ultimele cuvinte adresate pilotului. „Zburați prea jos la momentul acesta”. Afirmația s-a referit mai degrabă la faptul că serviciul de control aerian nu mai putea repera elicopterul pe radar.

Radarele arată că elicopterul a zburat în cerc timp de 15 minute și a încercat să întoarcă chiar înainte de prăbușire. Din primele cercetări, se pare că ceața a fost motivul pentru care s-a produs accidentul.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
13,85
Nori împrăștiați
Umiditate:74 %
Vint:6,69 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău