De ce Renato Usatîi apare ca dat în căutare în Rusia, iar Plathotniuc și Platon nu (Mold-street)

  • 20 Mai 2019 09:28
De ce Renato Usatîi apare ca dat în căutare în Rusia, iar Plathotniuc și Platon nu (Mold-street)

Liderul Partidului Politic Partidul Nostru și fostul primar al orașului Bălți, Renato Usatîi, figurează în baza de date a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia ca dat în căutare, scrie Mold-street.com.

Potrivit sursei citate, el al publicat două documente emise de Ministerul Afacerilor Interne din Rusia în care se menționează că pe 26 aprilie 2019 (atunci când a fost emis documentul) Renato Usatîi nu ar fi condamnat și că nici nu ar fi dat în căutare pe teritoriul Federației Ruse.

„Explicația este simplă. Baza de date privind persoanale date în căutare a Ministerului Afacerilor Interne din Rusia se actualizează aproximativ o dată la trei luni, respectiv doar după actualizare acesta va fi exclus și de acolo”, se precizează în material. 

În schimb în această bază lipsesc Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon, despre care la finele lunii februarie 2019, Departamentul anchetă penală din cadrul Ministerului de Interne din Rusia a anunțat că ar fi anchetați pentru că „au creat o grupare criminală internațională pentru a efectua tranzacții valutare ilegale la scară largă” și ar fi fost implicați întro operațiune de spălare a miliarde de ruble din Rusia.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău