De ce pleacă medicii din țară. Interviu cu medicul stomatolog Sergiu Calancea

  • 11 Ianuarie 2018 14:41
0%
00:00:00
00:00:00

Tot mai mulți medici din Republica Moldova părăsesc sistemul medical de acasă și merg să  profeseze în alte state, în condiții mai bune. O mare parte dintre ei aleg să fie medici în spitalele din România.

Este și cazul medicului stomatolog Sergiu Calancea. Deși profesa stomatologia de aproape 20 de ani în Republica Moldova, acum șapte ani a decis să plece la București. Și-a făcut bagajele și a ajuns să fie stomatolog mai întâi în clinica unui prieten, apoi și-a deschis propriul cabinet în București. Sergiu Calancea spune că el nu a plecat într-o altă țară, ci „a plecat dintr-o parte a României în alta”.

Odată ajuns în România, stomatologul se bucură că are mai multe perspective și că acolo medicii sunt mai apreciați. Școala de medicină de la Chișinău l-a învățat cum să fie mai aproape de pacienți. În cabinetul lui Sergiu Calancea vin să se trateze și basarabenii și bucureștenii: „Nu mi-am propus niciodată să aduc în cabinetul meu anumite grupuri de oameni”, menționează medicul. Sergiu Calancea și-ar dori ca în Republica Moldova sistemul medical să nu fie atât de birocrat, iar medicii să aibă parte de salarii mai bune.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,74
Cer fragmentat
Umiditate:59 %
Vint:3,6 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău