De astăzi, meniu unic în grădinițele din Chișinău

  • 01 Februarie 2021 11:33
De astăzi, meniu unic în grădinițele din Chișinău

De astăzi, 1 februarie, copiii în grădinițele din capitală vor fi alimentați conform unui meniu unic. Acesta este mai sănătos, variat, cu fructe proaspete, mai puțin zahăr, iar rația alimentară corespunde necesităților vârstei copiilor. Precizările au fost făcute de Angela Cutasevici, viceprimar de ramură, la ședința operativă de la Primărie, transmite IPN.

„Meniul model este variat, unele și aceleași bucate nu se repetă, atât în timpul zilei, cât și în timpul săptămânii. S-a micșorat cantitatea de zahăr”, a spus viceprimarul. Untul servit are 72,5% grăsimi. Uleiul de floarea soarelui nerafinat se utilizează doar la asezonarea salatelor. De două ori pe săptămână copiii se vor alimenta cu fileu de pește dezosat.

Primarul general, Ion Ceban, a propus să se facă controale inopinate pentru a verifica calitatea produselor și implementarea meniului. Acesta a mai cerut să fie implicați în verificări inclusiv consilierii municipali și experții din domeniu. Până la 31 martie, în acest sens urmează să fie prezentat un raport.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău