De astăzi intră în vigoare prelungirea stării de urgență

  • 05 Aprilie 2023 16:58
De astăzi intră în vigoare prelungirea stării de urgență

Începând cu ziua de astăzi, starea de urgență se prelungește cu încă 60 de zile. Autoritățile argumentează necesitatea stării de urgență prin riscurile și amenințările persistente ce vizează securitatea națională, aprovizionarea Republicii Moldova cu energie electrică, precum și acțiunile de sabotaj din justiție, care amplifică tentativele de destabilizare în țară și creează impedimente în procesul de aderare a țării la Uniunea Europeană, transmite IPN.

Potrivit premierului Dorin Recean, starea de urgență va oferi Guvernului pârghiile necesare pentru asigurarea păcii, securității și bunăstării cetățenilor, fără a le încălca drepturile fundamentale.  

„Guvernul și instituțiile statului vor continua să asigure pacea și liniștea în societate și să muncească la recuperarea economică a țării”, a declarat premierul la ședința Parlamentului la care s-a votat proiectul de hotărâre.

Starea de urgență a fost instituită pe 24 februarie 2022 și extinsă de mai multe ori, ultima hotărâre în acest sens fiind votată în Parlament acum o săptămână.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău