De 6 ani fără poetul Grigore Vieru

  • 19 Ianuarie 2015 07:53
De 6 ani fără poetul Grigore Vieru

Ieri s-au împlinit 6 ani de la moartea poetului Grigore Vieru, decedat în urma unui accident rutier, la 18 ianuarie 2009.

Totodată, anul acesta se împlinesc 80 de ani de la nașterea poetului, iar cu acest prilej, Biblioteca Națională va dedica mai multe evenimente culturale operei lui Grigore Vieru.

Directorul Bibliotecii, Alexe Rău, a menționat pentru Radio Chișinău că de 14 februarie, ziua în care poetul ar fi împlinit 80 de ani, la Biblioteca Națională va fi inaugurată o expoziție care să îl prezinte pe Grigore Vieru ca om, poet și patriot al țării.

În cadrul salonului Internațional de Carte, organizat în august, va fi prezentată o expoziție cu caracter internațional, a adăugat Alexe Rău.

Vor fi expuse cărți nu numai din colecțiile Bibliotecii Naționale, dar și din edițiile aduse la Salon de către editorii din mai multe țări. Se pregătesc mai multe ediții Grigore Vieru în România, chiar în Toronto se pregătește o broșură. Acolo vor fi cuprinse și materiale legate de comunicarea, colaborarea lui Grigore Vieru cu alte țări, nu doar cu oamenii de cultură din Republica Moldova.

În septembrie va avea loc Festivalul Național al Cărții și Lecturii, de asemenea consacrat operei lui Grigore Vieru. În localitățile în care sunt biblioteci publice vor fi organizate întâlniri cu scriitorii, lansări de cărți și expoziții, a mai comunicat directorul Bibliotecii Naționale, Alexe Rău.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:3,09 m/s
Tue
20
Wed
15
Thu
17
Fri
18
Sat
19
Arhivă Radio Chișinău