De 1 iunie, accesul copiilor la Grădina zoologică va fi gratuit

  • 27 Mai 2019 09:51
De 1 iunie, accesul copiilor la Grădina zoologică va fi gratuit

De 1 iunie, accesul copiilor la Grădina zoologică va fi gratuit. Anunțul a fost făcut astăzi de primarul general interimar al capitalei, Ruslan Codreanu care a adăugat că tot atunci acolo va fi inaugurată și o "Curte Rurală" în care micuții vor putea mângâia animale domestice, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, tot pe 1 iunie va fi inaugurat și primul SkatePark din  Moldova  dar și parcul Valea Trandafirilor în care recent au fost finisate lucrările de reparație.

În ședința de astăzi a primăriei, edilul interimar a cerut pretorilor dar și șefilor de direcție ca sărbătoarea copiilor să le aparțină doar lor. ”Rog ca sărbătoarea copiilor să fie fără discursuri ale oficialilor și acest lucru trebuie să fie valabil și pentru ultimul sunet de clopoțel”, a opinat Codreanu.

Solicitat de MOLDPRES, directorul adjunct al Grădinii zoologice, Sergiu Pânzari a menționat că "Curtea Rurală" este amplasată chiar la intrarea în instituție.  El a specificat că ideea a fost preluată din străinătate, unde există de mulți ani astfel de spații pentru copii. "În această "Curte Rurală" vor fi animale obișnuite cu oamenii și care nu sunt pretențioase. Copiii și adulții vor putea să le hrănească din mână, să le mângâie și chiar să le îmbrățișeze. În Curtea Rurală vor fi capre, iepuri, păsări, hamsteri și un măgăruș. Pentru accesul în Curtea Rurală nu vor fi percepute taxe suplimentare. Singura condiție este ca vizitatorii să nu hrănească animalele cu mâncare adusă de acasă”, a spus Pânzari.

El a adăugat că o altă atracție a Curții va fi și puiul de cămilă care a venit pe lume în primăvara curentă.

Colecția Grădinii zoologice numără în prezent peste 1600 de animale. În jur de 300 de mii de oameni trec anual pragul parcului zoo din Chișinău.

Sursa:Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri * Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
4,96
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău