Daruri pentru sute de persoane din Basarabia din partea Episcopiei Hușilor

  • 21 Ianuarie 2021 14:58
Daruri pentru sute de persoane din Basarabia din partea Episcopiei Hușilor

Caravana „Dar de Crăciun” a Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși” a ajuns, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Ignatie, Episcopul Hușilor, și în Basarabia, în mai multe comunități parohiale din Arhiepiscopia Chișinăului, Episcopia Basarabiei de Sud și Episcopia de Bălți.

Potrivit infoprut.ro, acțiunea filantropică, coordonată de părintele consilier eparhial Vladimir Beregoi, președintele Asociației „Filantropia Ortodoxă Huși”, s-a desfășurat între 3 și 20 ianuarie 2021, informează Episcopia Hușilor, deoarece românii de peste Prut respectă calendarul iulian nerevizuit, având sărbătoarea Nașterii Domnului pe data de 7 ianuarie.

„Au fost vizați, în primul rând, copiii proveniți din familii defavorizate, cărora le-am oferit haine și încălțăminte noi, de iarnă, alimente neperisabile și dulciuri. De asemenea, Caravana a ajuns și la persoane vârstnice, la domiciliu sau în Căminele unde sunt rezidenți. Și ei au primit daruri constând în haine de iarnă noi, încălțăminte și alimente”, a declarat părintele Vladimir Beregoi.

Cinci sute de persoane au primit produse achiziționate din fondurile Episcopiei Hușilor și ale Asociației Filantropia Ortodoxă Huși.

„Mulțumim tuturor prietenilor Asociației Filantropia Ortodoxă Huși, care se implică permanent în proiectele noastre”, a mai  transmis părintele.

Anul trecut, prin implicarea Părintelui Vladimir Beregoi, Episcopia Hușilor a oferit 200 de ghiozdane, îmbrăcăminte și încălțăminte pentru copiii basarabeni. De asemenea, eparhia de pe malul drept al Prutului a sprijinit lucrările de la Mănăstirea Țiganca. Pentru aceste eforturi, clericul a fost distins cu „Crucea Sfântului Ierarh Dionisie Erhan”.

2021 este Anul omagial al pastorației românilor din afara României. „Este anul nostru special”, a spus Mitropolitul Petru al Basarabiei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău