Daniel Vodă: Miniștrii din Guvernul Recean sunt miniștri care vor face și deja realizează deplasări în teritoriu și în străinătate

  • 22 Februarie 2023 13:33
Daniel Vodă: Miniștrii din Guvernul Recean sunt miniștri care vor face și deja realizează deplasări în teritoriu și în străinătate

Cabinetul Recean își propune să fie un guvern al transparenței decizionale, cu un model de comunicare de tip european. Agenda miniștrilor și vizitele în teritoriu ar urma să fie făcute publice din timp, iar oficialii deschiși la întrebările jurnaliștilor înainte de fiecare ședință de guvern, potrivit purtătorului de cuvânt al Executivului, Daniel Vodă, scrie Radio Chișinău.

„Vrem să transferăm comunicarea guvernului într-un format de transparență europeană, prin introducerea acestor briefinguri regulate. Vom avea și blocuri în care vom invita miniștri pe diferite domenii cu care vom veni în fața audienței și răspunde la toate întrebările din partea presei, în special pe deciziile strategice. Faptul că guvernul a lansat astăzi agenda publică despre care presa cunoaște din timp va facilita de asemenea contactul instituțiilor mass media cu miniștri sectoriali. Miniștrii din Guvernul Recean sunt miniștri care vor face și deja realizează deplasări în teritoriu și în străinătate. Acestea vor fi reflectate exhaustiv nu doar în formă scrisă prin comunicate și postări pe rețelele sociale dar și prin participări la emisiuni, prin interacțiuni directe cu presa”, transmite Daniel Vodă.

Amintim că echipa ministerială a Nataliei Gavrilița a fost adesea acuzată de reprezentanții mass-mediei de comunicare defectuoasă, pusă de oficiali guvernamentali pe seama  condițiilor unui buget auster și a unei presiuni enorme cauzate de războiul din Ucraina.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
13,29
Cer fragmentat
Umiditate:63 %
Vint:5,14 m/s
Thu
9
Fri
7
Sat
7
Sun
8
Mon
11
Arhivă Radio Chișinău