Daniel Vodă: La etapa actuală nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană

  • 28 Februarie 14:35
Daniel Vodă: La etapa actuală nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană

La etapa actuală nu există pericole de escaladare și destabilizare a situației în regiunea transnistreană. Asigurările vin din partea purtătorului de cuvânt al Guvernului, Rep. Moldova, Daniel Vodă, care atrage atenția că Rusia prin pionii săi din regiunea separatistă au pus la cale o nouă campanie de isterizare a societății, în jurul așa-numitului congres organizat astăzi la Tiraspol, transmite Radio Chișinău.

Întrunirea „deputaților de toate nivelurile” din regiunea transnistreană de astăzi este încă o încercare a Moscovei de destabilizare a situației din Rep. Moldova, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, după ședința cabinetului de miniștri.  

”Vrem să spunem foarte clar și ferm: nu există pericole de escaladare a situației în regiunea transnistreană a Rep. Moldova. Este o altă campanie prin care se încearcă isterizare societății în jurul acestui așa-numit eveniment de la Tiraspol. Reiterăm că regiunea transnistreană este aliniată la obiectivul de pace si securitate al Rep. Moldova”, a declarat Daniel Vodă.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a denunțat narațiunile false lansate de propaganda rusă precum că Rep. Moldova ar avea intenția de a renunța la statutul de neutralitate. El susține totodată că în contextul de securitate actual, Rep. Moldova are nevoie de a-și moderniza armata și de a-și consolida reziliența prin achiziția unor sisteme de apărare performante.

”Rep. Moldova este un stat neutru. Acest lucru este consfințit în Constituție. Dacă vor fi schimbări de oricare fel la acest subiect, va fi discutat de cetățenii Rep. Moldova nu de actorii străini din unica țară care nu respectă neutralitatea țării noastre, Federația Rusă. În același timp, țara noastră va continua să-și întărească abilitatea de a se proteja. Rep. Moldova are nevoie de un sistem de apărare performant, de o armată capabilă, bine dotată pentru a securiza și proteja la maxim cetățenii, inclusiv în contextul războiului injust dus de Federația Rusă împotriva Ucrainei. Pentru a menține pacea, liniștea țară autoritățile vor continua să investească în capacitățile de apărare în condițiile legii și în mod transparent”, a declarat Daniel Vodă.

Autoritățile fac apel către toată societatea să se informeze din surse credibile și oficiale.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
9,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:1,03 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Fri
11
Arhivă Radio Chișinău