Daniel Vodă dezminte falsul potrivit căruia Polonia ar intenționa să trimită în R. Moldova migranții ilegali din Africa și Orientul Mijlociu

  • 23 Aprilie 12:25
Daniel Vodă dezminte falsul potrivit căruia Polonia ar intenționa să trimită în R. Moldova migranții ilegali din Africa și Orientul Mijlociu

”Pe Facebook au apărut postări cu afirmația că Polonia ar intenționa să trimită în R.Moldova migranții ilegali din Africa și Orientul Mijlociu aflați pe teritoriul său, iar autoritățile moldovenești ar accepta acest lucru. Postările în cauză sunt făcute de pe conturi false de Facebook,” precizează Vodă pe canalul său de Telegram.

„Este o minciună grosolană, iar instituțiile statului negociază transparent și la vedere orice acord la care suntem parte. Autoritățile au avertizat populația că în următoarea perioadă ne putem aștepta la amplificarea dezinformării cu scopul divizării cetățenilor țării noastre sau inducerii fricii.

Acest lucru trebuie să ne mobilizeze, să fim mai vigilenți și atenți la sursele de informare pe care le citim și să oprim lanțul dezinformării prin raportarea acestor postări și autorilor acestor minciuni”, a spus pentru StopFals.md, Daniel Vodă, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Jurnaliștii de la Stopfals.md, amintesc că astfel de „sperietori” despre migranți și refugiați au apărut și în ajunul scrutinului prezidențial din 2016.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:65 %
Vint:4,63 m/s
Fri
29
Sat
27
Sun
22
Mon
23
Tue
25
Arhivă Radio Chișinău