Daniel Ioniță: Schimburile comerciale dintre România și R.Moldova au depășit un miliard de dolari și au atins un vârf istoric

  • 22 Martie 2019 08:18
Daniel Ioniță: Schimburile comerciale dintre România și R.Moldova au depășit un miliard de dolari și au atins un vârf istoric

Partenerii internaționali ai Republicii Moldova sunt într-o perioadă de așteptare strategică, a afirmat ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță, referindu-se rezultatele alegerilor parlamentare din 24 februarie, transmite IPN.

El a subliniat, în cadrul unei emisiuni televizate, că în raport cu acest scrutin, poziția României a fost aceeași: susține parcursul european de dezvoltare a Republicii Moldova, consideră că Republica Moldova trebuie să avanseze pe drumul său către UE prin promovarea în continuare a reformelor necesare și așteptate de cetățenii Republicii Moldova.

Totodată, ambasadorul Daniel Ioniță a apreciat faptul că schimburile comerciale dintre România și Republica Moldova, anul trecut, au atins un vârf istoric. Aceste schimburi au depășit un miliard de dolari.

Referindu-se la construcția gazoductului Ungheni-Chișinău, Daniel Ioniță a subliniat că România își va respecta pe deplin angajamentele.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:3,09 m/s
Thu
21
Fri
22
Sat
21
Sun
19
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău