Daniel Ioniță: România va deschide un număr record de secții de votare în Rep. Moldova, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

  • 10 Mai 2019 11:29
Daniel Ioniță: România va deschide un număr record de secții de votare în Rep. Moldova, la alegerile pentru Parlamentul European din 26 mai

România va deschide un număr record de secții de votare în Republica Moldova – 36, la alegerile pentru Parlamentul European care se vor desfășura pe 26 mai. În comparație cu scrutinul europarlamentar precedent din 2014, numărul secțiilor deschise în Republica Moldova este de patru ori mai mare,relatează Radio Chișinău.

Cele mai multe secții vor fi deschise în orașul Chișinău – 12, amplasate în 7 locații. De asemenea, în premieră, va funcționa o secție de votare la Durlești, a anunțat ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

La europarlamentare vor putea vota toți cetățenii români care au împlinit vârsta de 18 ani, la prezentarea unui act de identitate valabil.

Se va putea vota cu pașaportul diplomatic, pașaportul de serviciu, pașaportul simplu, inclusiv electronic sau temporar, cu buletinul de identitate și cartea de identitate, inclusiv provizorii.  Nu va fi permis votul în baza titlului de călătorie.

În același timp, E.S. Daniel Ioniță a precizat că alegătorii vor putea vota doar după ce vor semna și o declarație pe propria răspundere că nu au votat și în altă parte.

Diplomatul a anunțat că în ziua alegerilor, secțiile consulare nu vor elibera acte de identitate.

Alegerile pentru Parlamentul European au o miză importantă și pentru Republica Moldova, a declarat Daniel Ioniță.

Din câte cunosc, Republica Moldova este interesată să aibă relații foarte bune de colaborare cu UE, iar Parlamentul European este o instituție fundamentală care asigură coerența actelor, coerența faptelor și stabilește politicile inclusiv în relația cu Republica Moldova. Deci, inclusiv pentru Republica Moldova, cred că alegerile respective au o miză, atâta timp, și subliniez acest lucru, Republica Moldova își păstrează interesul să meargă către Europa.

Alegerile pentru Parlamentul European vor avea loc în statele membre ale UE în perioada 23-26 mai. În urma acestui scrutin va fi formată viitoare componență a Parlamentului European pentru următorii 5 ani. România va desemna 32 de membri în Parlamentul European.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
13,24
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău