Daniel Ioniță: Proiectele inițiate de România în R.Moldova vor continua și în 2017 (Ora cu personalitate)

  • 15 Decembrie 2016 18:36
Daniel Ioniță: Proiectele inițiate de România în R.Moldova vor continua și în 2017 (Ora cu personalitate)

Microbuzele școlare donate de România vor ajunge în Republica Moldova la începutul anului viitor, a declarat Ambasadorul român la Chișinău Daniel Ioniță, în cadrul unui interviu pentru Radio Chișinău. El a subliniat că vor continua proiectele inițiate de România în Republica Moldova.

„La începutul anului viitor donația de microbuze școlare va trece fizic Prutul și acele 100 de microbuze vor ajunge în localitățile din Republica Moldova. Patru dintre acestea sunt dotate pentru persoane cu dizabilități.

Va continua programul de renovare a grădinițelor. Vor fi renovare alte 85 de grădinițe pe lângă cele 832 de grădinițe renovate până acum cu bani românești. Mai mult de una din două grădinițe din RM este renovată cu bani de la Guvernul român. Va continua și extinderea gazoductului Iași-Ungheni până la Chișinău. Chiar astăzi am primit un proiect de acord prin care, dacă autoritățile Republica Moldova vor fi de acord, Guvernul României va transfera o sumă importantă pentru operaționalizarea unei stații de automatizare pe gaz ca parte a proiectului”, a declarat Daniel Ioniță.

Un interviu cu ambasadorul României la Chișinău Daniel Ioniță puteți asculta în cadrul emisiunii ”Ora cu personalitate”, realizată de Ala Boțan, difuzată astăzi, pe 15 decembrie, după știrile de la ora 20.00, precum și mâine dimineața pe site-ul nostru, www.radiochisinau.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:70 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău