Daniel Ioniță: Proiectele derulate în R.Moldova sunt destinate tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, confesiune religioasă și limba vorbită

  • 09 Aprilie 2019 08:26
Daniel Ioniță: Proiectele derulate în R.Moldova sunt destinate tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, confesiune religioasă și limba vorbită

Parteneriatul Strategic pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova rămâne documentul programatic de acțiune al României. „Rămânem consecvenți principiului nostru, și anume acela că proiectele derulate de România în Republica Moldova au fost, sunt și vor fi destinate tuturor cetățenilor Republicii Moldova indiferent de etnie, confesiune religioasă, limba vorbită sau zona geografică în care aceștia locuiesc”, a afirmat Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

”Acesta este un principiu incluziv de care pot beneficia și cetățenii Republicii Moldova de etnie roma, prin implementarea pe deplin a standardelor europene în viața lor de zi cu zi”, a subliniat Daniel Ioniță, în cadrul manifestărilor organizate ieri de către Agenția Relații Interetnice, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor.

În discursul rostit cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: “Este important să cunoaștem, să înțelegem și să ocrotim tradițiile, valorile și aspirațiile tuturor, inclusiv ale comunităților rome. Doar în acest mod putem identifica acele soluții care contribuie concret la incluziunea socială, prezervând, în același timp, identitatea culturală. Pentru România incluziunea persoanelor aparținând minorității rome continuă să reprezinte o prioritate, pe care o urmărim atât în plan național, cât și în context multilateral. (...)  Prin Pilonul „Europa valorilor comune”, România dorește să stimuleze solidaritatea și coeziunea Uniunii Europene, prin promovarea politicilor privind combaterea discriminării, egalitatea de șanse și tratamentul egal pentru femei și bărbați, precum și prin creșterea implicării cetățenilor, și în special a tinerilor, în dezbaterile europene. În ceea ce privește persoanele aparținând minorității rome, trebuie să menționez ”Conferința la nivel înalt privind Cadrul UE al Strategiilor Naționale pentru Integrarea Romilor”, un amplu eveniment organizat în contextul PRES RO, la București, în perioada 4-5 martie 2019.”

Evenimentul a cuprins și inaugurarea unei expoziții de reproduceri ale lucrărilor plastice aparținând pictorului N. Bessonov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
15
Cer acoperit de nori
Umiditate:62 %
Vint:8,7 m/s
Mon
11
Tue
11
Wed
13
Thu
16
Fri
20

Curs oficial BNM 31 Mai 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4009 -0.0000
USD 17.6277 -0.0000
RON 4.0060 -0.0000
UAH 0.6555 -0.0000
RUB 0.2486 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău