Daniel Ioniță: Proiectele derulate în R.Moldova sunt destinate tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, confesiune religioasă și limba vorbită

  • 09 Aprilie 08:26
Daniel Ioniță: Proiectele derulate în R.Moldova sunt destinate tuturor cetățenilor, indiferent de etnie, confesiune religioasă și limba vorbită

Parteneriatul Strategic pentru susținerea parcursului european al Republicii Moldova rămâne documentul programatic de acțiune al României. „Rămânem consecvenți principiului nostru, și anume acela că proiectele derulate de România în Republica Moldova au fost, sunt și vor fi destinate tuturor cetățenilor Republicii Moldova indiferent de etnie, confesiune religioasă, limba vorbită sau zona geografică în care aceștia locuiesc”, a afirmat Ambasadorul României în Republica Moldova, Daniel Ioniță.

”Acesta este un principiu incluziv de care pot beneficia și cetățenii Republicii Moldova de etnie roma, prin implementarea pe deplin a standardelor europene în viața lor de zi cu zi”, a subliniat Daniel Ioniță, în cadrul manifestărilor organizate ieri de către Agenția Relații Interetnice, cu prilejul Zilei Internaționale a Romilor.

În discursul rostit cu acest prilej, Ambasadorul Daniel Ioniță a declarat: “Este important să cunoaștem, să înţelegem și să ocrotim tradiţiile, valorile și aspiraţiile tuturor, inclusiv ale comunităţilor rome. Doar în acest mod putem identifica acele soluţii care contribuie concret la incluziunea socială, prezervând, în acelaşi timp, identitatea culturală. Pentru România incluziunea persoanelor aparținând minorității rome continuă să reprezinte o prioritate, pe care o urmărim atât în plan național, cât și în context multilateral. (...)  Prin Pilonul „Europa valorilor comune”, România dorește să stimuleze solidaritatea și coeziunea Uniunii Europene, prin promovarea politicilor privind combaterea discriminării, egalitatea de șanse și tratamentul egal pentru femei și bărbați, precum și prin creșterea implicării cetățenilor, și în special a tinerilor, în dezbaterile europene. În ceea ce privește persoanele aparținând minorității rome, trebuie să menționez ”Conferința la nivel înalt privind Cadrul UE al Strategiilor Naționale pentru Integrarea Romilor”, un amplu eveniment organizat în contextul PRES RO, la București, în perioada 4-5 martie 2019.”

Evenimentul a cuprins și inaugurarea unei expoziții de reproduceri ale lucrărilor plastice aparținând pictorului N. Bessonov.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chişinău
24 °C
câțiva nori
Umiditate:47 %
Vint:9,8 m/s
Wed
17 °C
Thu
18 °C
Fri
18 °C
Sat
16 °C
Sun
17 °C

Curs oficial BNM 21 Mai 2019

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0147 -0.0198
USD 17.9432 0.0031
RON 4.2050 -0.0017
UAH 0.6835 0.0030
RUB 0.2780 0.0004
Arhivă Radio Chișinău