Daniel Ioniță, despre relația Chișinău-București: Am dori să vedem și fapte, nu doar declarații. Avem impresia că România crede mai mult în acest parteneriat strategic

  • 24 Septembrie 2020 07:58
Daniel Ioniță, despre relația Chișinău-București: Am dori să vedem și fapte, nu doar declarații. Avem impresia că România crede mai mult în acest parteneriat strategic

Relația dintre R. Moldova și România, în ultima perioadă, din păcate, a intrat într-un con de umbre – o spune ambasadorul României la Chișinău, Excelența Sa Daniel Ioniță, care a declarat, în cadrul emisiunii „Punctul pe AZi” de la TVR MOLDOVA că Bucureștiul este încă în așteptarea rezultatelor din partea Chișinăului privind anumite angajamente asumate.

Potrivit sursei citate, oficialul este de părere că România crede mai mult în parteneriatul strategic dintre statul român și R. Moldova și că și-ar dori să vadă mai multe fapte din partea autorităților de la Chișinău.

„Nu au fost vizite la nivel de miniștri, la nivel de înalte oficalități. Deocamdată, suntem într-o etapă de așteptare, vrem să vedem rezultate, prin unghiul angajamentelor asumate de Chișinău. Din păcate, avem impresia că parcă noi credem mai mult în acest parteneriat strategic și în această valoare extrem de importantă pe care noi o asociem parcursului european al R. Moldova. Am dori pe undeva să vedem și fapte, nu numai vorbe și declarații”, a menționat oficialul.

Diplomatul susține că acest lucru nu înseamnă că proiectele României destinate cetățenilor din Republica Moldova au fost stopate, dar, dimpotrivă, România va continua să investească în proiecte ce au drept scop bunăstarea basarabenilor.

„Asta nu înseamnă că proiectele noastre destinate cetățenilor au fost stopate, vom continua proiectele respective, pe de o parte să realizăm ceea ce ne-am angajat să facem, pe de altă parte să identificăm domenii noi care contribuie la întărirea legăturilor speciale dintre România și R. Moldova. Vom încerca să promovăm, inclusiv, și unele dosare de suflet”, a menționat Daniel Ioniță.

Totodată, Daniel Ioniță a declarat că România e pe deplin sincronă în ceea ce privește relațiile Bruxelles-ului cu Chișinăul.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău