Danemarca va trimite 130 de instructori militari în Marea Britanie pentru a antrena soldați ucraineni

  • 10 August 2022 19:04
Danemarca va trimite 130 de instructori militari în Marea Britanie pentru a antrena soldați ucraineni

Danemarca va trimite instructori militari în Marea Britanie pentru a antrena soldați ucraineni și, de asemenea, are în vedere să pregătească ofițeri ucraineni în Danemarca, a anunțat ministrul apărării danez Morten Bodskov într-un interviu publicat miercuri de cotidianul Jyllands-Posten, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Interviul precede o conferință care începe joi la Copenhaga, unde miniștrii apărării britanic, danez și ucrainean vor discuta despre sprijinul pe termen lung pentru Ucraina, printre care pregătire militară, operațiuni de deminare și livrări de arme.

”În viitorul apropiat, Danemarca trimite 130 de instructori militari la un proiect de pregătire britanic”, a afirmat Bodskov.

El a declarat pentru publicația Jyllands-Posten că instructorii vor furniza pregătire militară de bază, inclusiv pentru luptă urbană și operațiuni tactice, pentru soldați ucraineni fără nicio experiență militară sau cu experiență limitată.

În plus, Danemarca va antrena personal militar ucrainean pe teritoriul danez, a adăugat demnitarul danez, care a adăugat că primul pas va fi instruirea de ofițeri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău