Danemarca menține nivelul de alertă teroristă și controale la frontiere. Avertizare de călătorie MAE România

  • 19 August 2023 14:00
Danemarca menține nivelul de alertă teroristă și controale la frontiere. Avertizare de călătorie MAE România

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să se deplaseze în Regatul Danemarcei că autoritățile locale au decis menținerea la 4 a nivelului de amenințare teroristă, pe o scară de la 1 la 5, deși amenințarea teroristă s-a intensificat, ca urmare și a controalelor la frontiere, transmite Agerpres.

Decizia a fost luată pe fondul identificării unor riscuri privind potențiale atacuri teroriste și are la bază o evaluare strategică, potrivit căreia amenințarea va persista pe o perioadă mai lungă de timp, arată MAE.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Copenhaga: (+45) 39 46 43 63, (+45) 39 46 47 74, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatori în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români, care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziție și numărul de telefon de permanență al misiunii diplomatice a României în Regatul Danemarcei: (+45) 27 35 55 37.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români care călătoresc în străinătate consultarea paginilor web https://cooenhaga.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță” (www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
9,96
Ploaie ușoară
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Thu
7
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
6
Arhivă Radio Chișinău