Danemarca introduce certificate COVID-19 pentru persoanele care călătoresc în străinătate

  • 08 Iulie 2020 20:05
Danemarca introduce certificate COVID-19 pentru persoanele care călătoresc în străinătate

Danemarca a introdus un așa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetățenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunțat miercuri Ministerul Sănătății, potrivit DPA, preluat de Agerpres.

Certificatul digital arată dacă posesorul are un rezultat negativ la testul PCR (reacție de polimerizare în lanț). Unele state solicită un astfel de test pentru a permite intrarea pe teritoriul lor. Certificatul ar putea fi folosit în egală măsură ca posesorul să fie exceptat de la măsura de carantină, a adăugat ministerul.

Certificatul va putea fi eliberat în regim de gratuitate după realizarea unui test pentru COVID-19 pe teritoriul Danemarcei și obținerea rezultatelor. Testul trebuie să fi fost efectuat cu cel mult șapte zile în urmă pentru a fi valid.

Documentul va fi disponibil pentru persoane cu vârsta peste 18 ani care au reședința în Danemarca. De la jumătatea lunii iulie, va putea fi descărcat un certificat similar destinat minorilor.

Testele pentru COVID-19 au fost disponibile în mod gratuit în Danemarca de la mijlocul lunii mai.

Între timp, Danemarca a modificat miercuri reglementările referitoare la reuniunile publice, majorând numărul maxim de persoane admise de la 50 la 100, în contextul progreselor realizate pentru a ține pandemia sub control. Numărul maxim va crește la 200 începând cu 8 august conform prevederilor unui acord parlamentar adoptat luna trecută.

Unele evenimente, printre care și meciuri din liga 1 de fotbal a Danemarcei, permit deja reuniunea unui număr și mai extins de participanți conform unor excepții speciale.

Danemarca a revenit în mod gradual la viața socială după ce în martie și-a închis frontierele, iar multe instituții au fost nevoite să-și sisteze activitatea. Școlile, restaurantele, teatrele, cinematografele și magazinele s-au redeschis recent.

Această țară scandinavă a înregistrat până miercuri 609 decese provocate de COVID-19 și circa 13.000 de cazuri confirmate de infectare.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
8,85
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău