Danemarca devansează planul de redeschidere în condițiile stabilizării epidemiei de COVID-19

  • 16 Aprilie 2021 11:18
Danemarca devansează planul de redeschidere în condițiile stabilizării epidemiei de COVID-19

Danemarca a anunțat vineri devansarea cu câteva săptămâni a planului de redeschidere a activităților, în contextul stabilizării epidemiei de COVID-19, urmând ca din 21 aprilie să permită servirea indoor în restaurante și accesul fanilor pe stadioane, informează Reuters.

Țara nordică a evitat un al treilea val al epidemiei după ce a impus restricții pe scară largă în luna decembrie, ceea ce a făcut ca nivelul noilor cazuri zilnice să se stabilizeze la 500-700 în prezent, față de câteva mii la finalul anului trecut.

Ca parte a acordului convenit de guvern și parlament vineri dimineață, din 21 aprilie numărul maxim permis de participanți la evenimente publice va fi ridicat de la 10 la 50.

În această săptămână, Danemarca a devenit prima țară europeană care a oprit folosirea vaccinului anti-COVID-19 produs de AstraZeneca, în condițiile în care oficialitățile europene investighează informațiile privind formarea cheagurilor de sânge la unii pacienți din Regatul Unit și Uniunea Europeană cărora le-a fost administrat acest ser.

Danemarca are în prezent puțin peste 200.000 de vaccinuri de la AstraZeneca, dar este hotărâtă să primească alte 3,5 milioane conform acordurilor precedente.

''Guvernul nu a decis deocamdată ce va face cu dozele de vaccin AstraZeneca achiziționate'', a declarat joi Ministerul Sănătății danez.

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
9,96
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:5,66 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău