Danemarca, alertată de noul val de COVID-19, după ce cu o lună în urmă ridicase și ultimele restricții

  • 06 Noiembrie 2021 09:49
Danemarca, alertată de noul val de COVID-19, după ce cu o lună în urmă ridicase și ultimele restricții

Autoritățile sanitare din Danemarca s-au arătat vineri îngrijorate de riscul de a vedea spitalele copleșite de recenta înmulțire a cazurilor de COVID-19 în această țară unde cu o lună în urmă au fost ridicate ultimele restricții antiepidemice, relatează AFP, potrivit Agerpres.

''Cu riscul de COVID-19, al gripei și altor boli infecțioase, riscăm să supraîncărcăm spitalele (...) Deja constatăm că spitalele țării sunt foarte încărcate și personalul sub presiune'', a atenționat directorul Agenției naționale de sănătate daneze.

Vineri au fost confirmate pentru a doua zi consecutiv peste 2.000 de noi cazuri de COVID-19 în această țară cu circa 5,8 milioane de locuitori.

Lider în introducerea certificatului verde încă din primăvară, Danemarca a scos acest document din circulație pe 10 septembrie, când numărul noilor cazuri de COVID-19 era de patru ori mai mic ca în prezent.

Având în vedere noile evoluții, Ministerul Sănătății danez a anunțat că a ''cerut Comisiei privind epidemiile să evalueze măsurile pertinente pe care le-ar indica în situația actuală''.

Circa 85,9% dintre danezii cu vârste de peste 12 ani sunt vaccinați anti-COVID-19 cu schema completă.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
26,24
Cer senin
Umiditate:61 %
Vint:1,03 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău