Dan Perciun spune când va mai invita Blocul ACUM deputații în vederea votării „pachetului de dezoligarhizare”

  • 05 Aprilie 2019 13:20
Dan Perciun spune când va mai invita Blocul ACUM deputații în vederea votării „pachetului de dezoligarhizare”

Blocul ACUM va veni săptămâna viitoare cu o declarație privind eventualitatea lansării invitațiilor repetate către deputați în vederea votării „pachetului de dezoligarhizare”. Despre aceasta a comunicat deputatul PAS, Blocul ACUM, Dan Perciun, vineri, la o conferință de presă, răspunzând la întrebările jurnaliștilor, transmite IPN.

Întrebat dacă ACUM va accepta invitația PSRM la discuții, Dan Perciun a spus că deputații ACUM sunt disponibili să discute „cu toți deputații din Moldova care sunt interesați să scape statul din captivitate”.


Comentând apelul grupului civic „Inițiativa pentru Articolul 2 din Constituție” de a se coaliza cu PSRM pentru votarea „pachetului de dezoligarhizare”, Dan Perciun a remarcat că se bucură că reprezentanții societății civile apreciază inițiativele lor.

La întrebarea dacă ACUM a discutat cu deputații celorlalte partide despre candidaturile Maiei Sandu și Andrei Năstase la funcțiile de premier și Președinte al Parlamentului, deputatul a spus că toate discuțiile pe care le duc sunt publice și transparente. Respectiv, astfel de discuții nu au avut loc.

În „Pachetul de dezoligarhizare”, înregistrat în Parlament, de către deputații ACUM intră: „Hotărârea privind Adoptarea Declarației Parlamentului cu privire la caracterul capturat al instituțiilor statului; Hotărârea privind revocarea din funcție a directorului Centrului Național Anticorupție; Legea privind modificarea unor acte legislative, în vederea anulării sistemului electoral mixt și revenirii la sistemul de vot proporțional, îmbunătățit conform recomandărilor Comisiei de la Veneția; trei hotărâri ce vizează crearea a trei comisii parlamentare de anchetă (pentru anchetarea operațiunilor de spălare a banilor (laundromat); pentru anchetarea consecințelor implementării Legii privind amnistia capitalului și pentru investigarea furtului miliardului, cu obligarea prezentării de către BNM a raportului Kroll 2), precum Legea pentru modificarea unor acte legislative (Legea Magnitsky).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău