Dan Perciun, de Ziua Cunoștințelor: Școala este locul în care ne formăm ca cetățeni

  • 01 Septembrie 2023 12:13
Dan Perciun, de Ziua Cunoștințelor: Școala este locul în care ne formăm ca cetățeni

Școala este locul în care ne formăm ca cetățeni, ca profesioniști, dar, și mai important, ne formăm ca oameni, a menționat ministrul educației și cercetării, Dan Perciun, într-un mesaj de Ziua Cunoștințelor, sărbătorită pe 1 septembrie. Oficialul a îndemnat elevii să fie curajoși și ambițioși și să-și realizeze visurile prin muncă asiduă, transmite IPN.

Ministrul educației și cercetării a spus că școala are un rol esențial în parcursul de integrare în familia statelor europene, libere și democratice. Dan Perciun a comunicat că oamenii sunt cea mai importantă resursă în societate. De aceea, politicile educaționale pe care le promovează Ministerul Educației și Cercetării sunt centrate pe oameni.

Dan Perciun și-a exprimat pentru profesori profunda recunoștință pentru munca, dăruirea și grija de care cadrele didactice dau dovadă zi de zi. „Vă îndemn să facem echipă în procesul de îmbunătățire a mediului școlar și să depunem tot efortul în ridicarea prestigiului profesiei. Într-adevăr, este un obiectiv ambițios, dar vom putea să-l realizăm dacă fiecare dintre noi va continua să fie model de comportament și de grijă pentru elevi, studenți și pentru colegii noștriˮ, a spus oficialul.

Ministrul educației și cercetării a menționat că prin implicarea activă în viața școlii, prin grijă și încurajare părinții îi putea inspira și motiva copiii să învețe. Atât școala, cât și părinții trebuie să se adapteze la așteptările copiilor născuți în era digitală.

Dan Perciun a urat tuturor un an plin de realizări frumoase, descoperiri și competențe noi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:5,14 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău