Dan Perciun: „Cinci din cele șapte inițiative ale lui Igor Dodon au fost prezentate de guvernul Sandu în parlament săptămâna trecută”

  • 18 Noiembrie 2019 13:50
Dan Perciun: „Cinci din cele șapte inițiative ale lui Igor Dodon au fost prezentate de guvernul Sandu în parlament săptămâna trecută”

Deputatul Blocului ACUM, Dan Perciun, a venit cu reacție la anunțul lui Igor Dodon, privind cele șapte inițiative sociale, afirmând că șeful statului își atribuie meritele guvernului Sandu. Cinci din cele șapte inițiative ale lui Igor Dodon au fost prezentate de guvernul Sandu în parlament săptămâna trecută, a comentat pe Facebook deputatul Dan Perciun, titrând ”culmea cinismului”.

El a precizat că în bugetul pentru anul viitor erau incluse majorările privind ajutorul pentru perioada rece a anului, ajutorul pentru veterani, indemnizația pentru medicii tineri și creșterea salariilor pentru funcționarii publici.

Culmea cinismului. Dodon anunță 7 inițiative sociale dintre care 5 au fost prezentate de Guvernul Sandu în Parlament săptămâna trecută și pentru care fostul Guvernul găsise resursele financiare. Tovarășul a luat bugetul elaborat de fostul Guvern și l-a atribuit sieși.

În bugetul pentru anul 2020 fuseseră incluse inclusiv:

Majorarea ajutorului pentru perioada rece a anului de la 350 MDL la 500 MDL, majorarea ajutorului pentru veterani de la 100 MDL la 300 MDL, creșterea indemnizației pentru medicii tineri de la 45.000 la 120.000 și creșterea salariilor pentru bugetari.

S-a renunțat la programul Ajutor la Contor - +50 MDL pe lună pentru electricitate pentru pensionari și s-a revenit la cei 600 de MDL dar 1 dată pe an”, a scris Dan Perciun. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:98 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău