Dalia Grybauscaite despre reformele din Republica Moldova

  • 22 Aprilie 2015 14:11
Dalia Grybauscaite despre reformele din Republica Moldova

Republica Moldova trebuie să continue reformele pentru a obține calitatea de membră a Uniunii Europene, a declarat miercuri, 22 aprilie, președintele Lituaniei Dalia Grybauskaite care întreprinde o vizită în Republica Moldova.

 

În plus, ea a menționat importanța existenței unei unități naționale și viziuni comune în privința principalleor problemelor cu care se confruntă Republica Moldova.

Președintele Nicolae Timofti a decorat-o pe Dalia Grybauskaite cu cea mai înaltă distincție a Republicii Moldova – Ordinul Republicii – în semn de recunoștință pentru dezvoltatrea relațiilor și pentru susținerea constantă a procesului de integrare europeneană a țării. Ea a declarat că Republica Moldova este o țară europeană și locul ei este în europeană. Dar procesul de integrare europeană depinde de eforturile cetățenilor și ale clasei politice. În acest sens ea a vorbit despre experiența Lituaniei, unde cu mai mult de 20 de ani în urmă toate partidele politice și-au asumat angajamentul să contribuie la aderarea țării la Uniunea Europeană și NATO. Dalia Grybauscaite a menționat că Republica Moldova trebuie să continue reformele.

„Nu vă va invita nimeni să faceți parte din vreo organizație fără să vă fi făcut temele pentru acasă. Moldova mai are încă multe de făcut. Și nu mă voi referi acum la cât de profunde trebuie să fie reformele. Sunt importante doar pentru voi și pentru prosperitatea voastră. Toate reformele necesare  trebuie extinse. Înainte de aderarea noastră la Uniunea Europeană aceste reforme au fost realmente importante doar pentru noi”, a declarat Dalia Grybauscaite.

La rândul său președintele Nicolae Timofti a menționat importanța sprijinului din partea Lituaniei pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova și și-a exprimat convingerea că refirmele începute vor da rezultate

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău