Daimler va deveni Mercedes-Benz, divizia de camioane va fi separată de cea de autoturisme

  • 03 Februarie 2021 19:19
Daimler va deveni Mercedes-Benz, divizia de camioane va fi separată de cea de autoturisme

Grupul german Daimler AG, cel mai mare producător mondial de automobile de lux și vehicule comerciale, urmează să își schimbe denumirea în Mercedes-Benz și să listeze separat divizia de camioane până la finele anului, transmite Bloomberg, preluat de Agerpres.

"Ca rezultat a acestei separări, o participație majoritară la Daimler Truck va fi distribuită acționarilor Daimler AG", a informat miercuri grupul german într-un comunicat de presă. Compania a adăugat că Daimler Truck va avea o echipă managerială complet independentă și propria sa guvernare corporatistă.

"O separare va avea nevoie de aprobarea unei Adunări generale extraordinare a acționarilor Daimler AG, care ar putea fi organizată la finele celui de-al treilea trimestru. În acest caz, tranzacția și listarea Daimler Truck la bursa de la Frankfurt ar urma să se finalizeze până la sfârșitul acestui an", a precizat grupul german.

Această separare este cea mai importantă restructurare decisă de Ola Kallenius de la numirea sa în funcția de director general al grupului german Daimler AG în urmă cu aproape doi ani. În plus, separarea de divizia de camioane îi va mulțimi și pe investitori, care cer de mult timp conducerii Daimler să analizeze o listare a diviziei de camioane, care este unul dintre cei mai mari producători mondiali de vehicule comerciale.

Potrivit analiștilor de la Deutsche Bank AG, divizia de camioane a grupului Daimler ar putea fi evaluată la aproximativ 29 de miliarde de dolari, pe baza diferențelor între prețul acțiunilor Daimler și cele ale rivalului suedez Volvo AB. Cu toate acestea, divizia de camioane a Daimler va trebui să își îmbunătățească semnificativ rentabilitatea pentru ca o astfel de evaluare să fie justificată, susțin analiștii de la Deutsche Bank.

Potrivit raportului pe anul 2019, divizia de camioane a contribuit cu 40,2 miliarde de euro la cifra de afaceri a grupului Daimler. În același an, divizia a vândut 488.521 de vehicule la nivel mondial și a generat un profit operațional de 2,46 miliarde de euro. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
25,52
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:6,69 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău