Dacian Cioloș, a fost desemnat premier al României

  • 11 Noiembrie 2015 08:45
Dacian Cioloș, a fost desemnat premier al României

Fostul comisar european al Agriculturii, Dacian Cioloș, a fost desemnat premier al României de președintele Klaus Iohannis.

Potrivit Constituției, Dacian Cioloș are 10 zile pentru a-și forma un guvern care să asigure guvernarea până la alegerile de anul viitor.

Un premier tehnocrat este soluția cea mai bună pentru situația în care se află România - a spus ieri, președintele Klaus Iohannis. După nominalizarea sa ca premier, Dacian Cioloș a declarat că intenționează să guverneze consultând societatea civilă

Dacian Cioloș are 46 de ani și a lucrat până acum NUMAI în domeniul Agriculturii și al politicilor europene. El a fost ministru al Agriculturii în guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu și Comisar european pentru Agricultură, iar în prezent ocupă postul de consilier special al președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.

PSD a anunțat că va decide dacă îl susține pe Dacian Cioloș după ce acesta își va prezenta echipa și programul de guvernare. În schimb, PNL, UDMR, UNPR și ALDE au declarat de la bun început că sunt de acord cu desemnarea acestuia ca premier.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
21,07
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:7,2 m/s
Fri
17
Sat
19
Sun
20
Mon
21
Tue
21
Arhivă Radio Chișinău