Dacă alegerile nu vor fi libere și corecte, PAS va organiza proteste, anunță Maia Sandu

  • 24 Noiembrie 2018 09:33
Dacă alegerile nu vor fi libere și corecte, PAS va organiza proteste, anunță Maia Sandu

Dacă următoarele alegeri parlamentare nu vor fi libere și corecte, Partidul Acțiune și Solidaritate va ieși la protest. Declarația a fost făcută de lidera partidului, Maia Sandu, în cadrul unei emisiuni la RTR Moldova.

Maia Sandu a subliniat că dacă parlamentarele nu vor fi libere, ele nu vor fi recunoscute atât în țară, cât și peste hotare, transmite IPN.

Totodată, ea s-a arătat convinsă că dacă următoarele parlamentare vor fi libere și corecte, atunci blocul pe care l-a format PAS împreună cu Platforma Demnitate și Adevăr nu poate să nu le câștige.

Politiciana spune că, chiar și în condițiile actuale, când alegerile vor avea loc în baza unui sistem electoral nou, este posibil ca blocul pe care îl reprezintă să obțină victorie.

„Acest lucru se va întâmpla din contul faptului că vom putea mobiliza oamenii, că oamenii vor lucra la fel ca și în campania electorală precedentă”, spune Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, despre faptul că regulile de joc nu sunt egale pentru toți cei care candidează vorbesc atât partidele politice din țară, cât și comunitatea internațională, iar boicotarea următoarelor parlamentare ar înseamnă că PDM, în frunte cu Vladimir Plahotniuc, va rămâne la putere și n-ar trebui să falsifice alegerile.

„Nu, noi vom lucra, vom participa activ și vom vedea ce se va întâmpla”, a declarat Maia Sandu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău