Cutremurul din Turcia a avut peste 6.000 de replici

  • 19 Februarie 2023 17:25
Cutremurul din Turcia a avut peste 6.000 de replici

Cutremurul devastator care s-a produs pe 6 februarie în apropiere de granița dintre Turcia și Siria a fost urmat de peste 6.000 de replici, a anunțat duminică Agenția turcă pentru gestionarea dezastrelor naturale (AFAD).

Directorul AFAD, Orhan Tatar, a declarat că au fost înregistrate replici seismice „la fiecare trei sau patru minute” după cutremurul inițial, scrie Digi24.

Aproximativ 40 dintre acestea au avut magnitudini de peste 5, a mai spus directorul AFAD, potrivit dpa, preluată de Agerpres. Specialiștii în seismologie se așteaptă ca astfel de replici să se producă și în perioada următoare, afectându-i pe „localnicii deja traumatizați”, a mai spus oficialul turc.

El i-a îndemnat pe rezidenții din zonele afectate să nu se apropie de clădirile avariate și a adăugat că autoritățile de resort încă analizează distrugerile produse la nivelul infrastructurilor strategice, inclusiv baraje de acumulare și tuneluri.

Devastatorul seism de la începutul lunii februarie a ucis zeci de mii de oameni, a distrus sau a avariat aproximativ 150.000 de clădiri și a lăsat alte zeci de mii de persoane fără locuințe în sud-estul Turciei.

Potrivit agenției de presă Reuters, bilanțul acestor seisme a depășit 46.000 de morți. Oficialii din cele două țări se așteaptă ca bilanțul victimelor să crească în zilele următoare, întrucât numeroase persoane sunt în continuare dispărute.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:3,09 m/s
Mon
16
Tue
19
Wed
13
Thu
12
Fri
10
Arhivă Radio Chișinău