Cutremur puternic în Italia: Cel puțin 73 morți (FOTO/VIDEO)

  • 24 August 2016 17:31
Cutremur puternic în Italia: Cel puțin 73 morți  (FOTO/VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea de 6,2 grade a avut loc noaptea trecută în Italia. Potrivit autorităților, bilanțul victimelor este de cel puțin 73 de morți și 100 de persoane dispărute, până în acest moment.

Cele mai afectate orase sunt Accumoli, Amatrice, Posta si Arquata del Tronto, cuprinse intre Roma si Perugia.

Mai multe clădiri s-au prăbușit în centrul Italiei, după cutremurul cu magnitudinea 6,2 care s-a produs la primele ore ale dimineții.

Epicentrul seismului a fost în nord-estul Romei, la aproximativ 150 de kilometri, iar șocul i-a panicat pe locuitorii capitalei italiene.

Institutul Italian de Geofizică și Vulcanologie (INGV) a declarat că seismul de la ora 01:36 GMT a avut epicentrul la o adâncime de 4,2 kilometri într-o zonă împădurită din provincia Rieti, menționează agenția de presă DPA.  Acesta a fost urmat de peste 50 de replici, cea mai puternică având magnitudinea de 5,4 grade și fiind înregistrată la ora 02:33 GMT.

Toate s-au simțit nu numai în regiunile Umbria, Lazio, Toscana și Abruzzo, ci și în Campania la Napoli și Salerno, Lombardia la Milano și în Veneto la Padova și Veneția, deci chiar și în nordul și în sudul Italiei.

După primele informații cea mai afectată localitate este Amatrice, de unde, practic, primarul Sergio Pirozzi a declarat că jumătate din sat nu mai există, este în întregime sub moloz, sub ruine, un sat cu peste 2.600 de locuitori. Deocamdată nu au fost înregistrate victime. Foarte afectat este și orașul Norcia, de lângă Perugia.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:2,57 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
11
Thu
13
Arhivă Radio Chișinău