Cutremur în Turcia: UE a activat Mecanismul de protecție civilă

  • 06 Februarie 2023 13:47
Cutremur în Turcia: UE a activat Mecanismul de protecție civilă

Uniunea Europeană a mobilizat rapid zece echipe de căutare și salvare în Turcia, în urma solicitării acestei țări de a activa Mecanismul de protecție civilă al UE, după ce un cutremur puternic a lovit în cursul nopții de duminică spre luni regiunea turcă Gaziantep, care a avut impact și asupra Siriei vecine, transmite Agerpres.

Echipele de salvare provin din Bulgaria, Croația, Republica Cehă, Franța, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România și Ungaria, a anunțat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

De asemenea, sistemul de sateliți Copernicus al UE a fost activat pentru a furniza hărți detaliate ale zonelor afectate.

Blocul comunitar este pregătit să îi sprijine pe cei afectați din Siria prin intermediul programelor de asistență umanitară, a mai scris Comisia.

Seismul a avut magnitudinea de 7,8 grade pe scara Richter - unul dintre cele mai puternice cutremure din regiune din ultimii peste 100 de ani - și s-a soldat cu peste 1.300 de morți, dintre care cel puțin 912 morți și peste 5.300 de răniți doar în Turcia. În Siria, un ultim bilanț indică 473 de morți și 1.382 de răniți.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:0 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău