Cutremur în Turcia: Președintele american promite asistența necesară

  • 06 Februarie 2023 19:09
Cutremur în Turcia: Președintele american promite asistența necesară

Președintele SUA, Joe Biden, a cerut luni, 6 februarie, echipelor sale să ofere Turciei ''orice fel de asistență necesară'' și să monitorizeze îndeaproape situația din această țară afectată de cutremure puternice, transmite Agerpres.

„Sunt profund întristat de pierderile de vieți omenești și de devastarea provocată de cutremurul din Turcia și Siria", a scris Biden pe Twitter. "Am dat instrucțiuni echipei mele să continue să monitorizeze îndeaproape situația în coordonare cu Turcia și să ofere orice fel de asistență necesară", a adăugat el.

Cel puțin 1.121 de persoane au fost ucise și 7.634 rănite în zece provincii după ce cutremure puternice au zguduit luni sudul Turciei, a anunțat agenția pentru dezastre din această țară, relatează agenția de presă Anadolu.

Luni dimineața devreme, un cutremur cu magnitudinea de 7,7 grade a zguduit provincia Kahramanmaras și a afectat puternic și alte zone - Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Adana, Adiyaman, Malatya, Osmaniye, Hatay și Kilis. Acesta a fost urmat de un cutremur cu magnitudinea de 7,6 grade la ora 13.24 p.m. (10.24 GMT), cu epicentrul tot în Kahramanmaras, districtul Elbistan.

Yunus Sezer, șeful Autorității de gestionare a dezastrelor și a situațiilor de urgență (AFAD), a declarat că au avut loc în total 105 replici și că 2.824 de clădiri s-au prăbușit după primul cutremur.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:54 %
Vint:3,09 m/s
Wed
14
Thu
16
Fri
12
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău