Cutremur în Turcia | Premierul român Nicolae Ciucă - mesaj de solidaritate: România, pregătită să ofere sprijin

  • 06 Februarie 2023 09:22
Cutremur în Turcia | Premierul român Nicolae Ciucă - mesaj de solidaritate: România, pregătită să ofere sprijin

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a transmis, luni, 6 februarie, un mesaj de solidaritate și compasiune cu poporul turc și a subliniat că România este pregătită ofere sprijin, după cutremurul devastator care a lovit Turcia, scrie Agerpres.

"Gândurile noastre sunt la poporul turc, la familiile victimelor și la toți cei răniți sau afectați de devastatorul seism care a lovit Gaziantep. România este gata să ofere sprijin!", a scris Nicolae Ciucă pe pagina de Twitter a Guvernului.

Un seism cu magnitudinea 7,8 a lovit, luni, Turcia și Siria și a provocat sute de morți și răniți, au anunțat autoritățile din ambele țări, transmit agențiile AFP, DPA și Reuters.

Cutremurul s-a produs la ora locală 4,17 (1,17 GMT) și a avut epicentrul în apropierea orașului turc Gaziantep, nu departe de granița cu Siria.

Seismul s-a produs la o adâncime de circa 18 kilometri, a anunțat Serviciul de prospectare geologică al Statelor Unite (USGS).

Un alt seism, cu magnitudinea 6,7, a avut loc în aceeași regiune, aproximativ zece minute mai târziu, la ora 4,28 (1,28 GMT), la o adâncime de aproximativ 9 kilometri, a indicat USGS.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:1,03 m/s
Sun
12
Mon
10
Tue
9
Wed
12
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău