Cutremur în Japonia. 20 de răniți, întreruperi de curent și avarii la rețelele de apă în regiunea Tokyo

  • 08 Octombrie 2021 09:09
Cutremur în Japonia. 20 de răniți, întreruperi de curent și avarii la rețelele de apă în regiunea Tokyo

Un cutremur cu magnitudinea 5,9 a zguduit joi seară regiunea Tokyo din Japonia. Seismul s-a soldat cu circa 20 de răniți, în timp ce numeroși navetiști au rămas blocați, iar alimentarea cu apă a fost întreruptă în mai multe zone.

Cutremurul, înregistrat la ora 22:41 PM (13:41 GMT), a fost de nivel „5 plus” pe scala seismică a Japoniei, o intensitate care ar putea provoca unele daune clădirilor și pene de curent, potrivit Agenției de Meteorologie din Japonia, preluată de agenția Kyodo, scrie Agerpres.

Seismul, resimțit la Tokyo și în prefectura Saitama, a avut epicentrul în nord-vestul prefecturii Chiba, la o adâncime de aproximativ 75 de kilometri, a indicat agenția.

Circa 20 de persoane au fost rănite, printre acestea o pasageră care a căzut și s-a lovit la cap în momentul în care un tren s-a oprit brusc, potrivit poliției și pompierilor.

Au fost consemnate mai multe cazuri de țevi sparte, care au provocat întreruperi ale alimentării cu apă în Tokyo, potrivit autorităților. Totodată, au fost înregistrate pene de curent în aproximativ 250 de gospodării din capitala Japoniei, însă alimentarea cu energie electrică a fost restabilită.

Un cutremur de o intensitate similară s-ar putea produce în cursul săptămânii, a avertizat Agenția de Meteorologie, un oficial declarând că acest risc este de 10-20%, pe baza mișcărilor telurice anterioare.

Premierul Fumio Kishida, al cărui guvern a înființat imediat un grup de lucru pentru răspunsul la cutremur, a declarat reporterilor că a dispus ca autoritățile să ajute victimele seismului și să prevină producerea unor daune suplimentare.

Companiile feroviare au declarat că majoritatea serviciilor de Tokyo Metro Co. și unele linii de tren de mare viteză și-au reluat funcționarea după seism.

De asemenea, nu au fost raportate daune pe Aeroportul Internațional Narita, la est de Tokyo, iar autoritățile de transport au declarat că pistele de pe Aeroportul Haneda din Tokyo au fost redeschise după verificări.

Japonia se afla la convergența a patru plăci tectonice, fiind astfel predispusă la activitate seismică. Țara găzduiește, de asemenea, o sută de vulcani activi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău